Stiftelsen Alois Alzheimer

Stiftelsen Alois Alzheimer grundades år 2012 i Lund men finns idag i Stockholm

Vi vill bidra till bättre livskvalitet för personer som står inför en minnesutredning. Vi deltar i ett europeiskt nätverk av intresseorganisationer och bedriver påverkansarbetet inför EU-kommissionen, WHO och andra relevanta politiska organisationer. Ofta är vi i dialog om utveckling av minnesutredning för personer med Downs syndrom.

Initiativ för inkludering

Vi stödjer klinisk forskning och innovativa behandlingsmetoder och affärslösningar som gynnar personer som står inför en minnesutredning.

Det finns ingen botande medicin för de neurodegenerativa sjukdomarna idag, men det finns många bra initiativ för att öka inkludering i väntan på att dessa utvecklas.

Bidra i vårt engagemang att öka inkludering i samhället för personer med minnessjukdom.

Vi stödjer klinisk forskning för personer med kognitiv svikt och tidigt utvecklad neurodegenerativ sjukdom.

Forskning som underlättar att testa sig så att man får en minnesutredning gjord i rätt tid av kompetenta läkare. Detta gäller också personer med Downs syndrom.

Vårt nätverk

Stiftelsen deltar i konferenser som AAIC, Alzheimer Europe Annual Conference och IASSIDD Europe Congress.

Där träffas världens ledande kliniska forskare, hälso-politiker och läkemedelsföretag.

Vi föreläser ibland och diskuterar upptäckterna för förebyggande av hjärnhälsa. Speciellt förbättringar av diagnosen Alzheimers sjukdom att inkludera de tidiga faserna av sjukdomen och mild kognitiv nedsättning (MCI-mild cognitive impairment).

FAQ - Vill du veta mer om stiftelsen?

  • Vi vill bidra till ökad inkludering i det svenska samhället för personer med kognitiv svikt och minnessjukdom. Som välgörenhetsorganisation syftar alla våra insatser till att uppnå dessa ändamål. Vi arbetar för och med partners som tänker som vi.

  • Stiftelsen leds av en styrelse som sammanträder ofta. Vi har vetenskapliga rådgivare och tar hjälp av handelsexperter i frågor som Internetnärvaro och inkludering i det digitala samhället, för vår målgrupp och för oss som organisation.

  • Arbeta för preventiva åtgärder för hjärnans hälsa.

    Vi delar information över gränserna i vårt internationella nätverk av likasinnade organisationer, driver ett påverkansarbete med att stärka unga kognitivt nedsatta personers samhällsstatus. Digital inkludering är något vi tänker mycket på. Sverige är ett IT-moget land med framgångsrika entreprenörer. Vi vill främja det , komplettera med vår kunskap.

  • Det finns många sätt att samarbeta med eller anlita stiftelsen och vi har samlat några förslag här - Bli del av det vi gör

  • Ja, det kan man läs gärna angivelserna för vårt stöd här → Vi stödjer

Stiftelseansvarig Karin Westerlund

Har du fler frågor eller vill få kontakt med oss?

Kontakta oss här